Schoolkamp groep 5 t/m 8

Schoolkamp groep 5 t/m 8

Groep 5 t/m 8 is van 18 juni t/m 20 juni op schoolkamp geweest naar de Bovenberg in Markelo. 

Schoolkamp groep 5 t/m 8

 Weerwolvenspel

De eerste avond van kamp zijn we het weerwolvenspel gaan spelen. Je kon het maar met 18 personen spelen dus zaten er een paar aan de kant. Het duurde ongeveer 45 minuten per potje. Op het begin las juf een eng verhaal voor wat met het spel te maken had. Sommige kinderen vonden het te eng en gingen wisselen met kinderen aan de kant. Toen legde de juf uit hoe het werkte en wat de kaarten betekende. b.v cupido die mag op het begin een stelletje aanwijzen als een van het stel dood ging moest de andere ook dood. Weerwolven mogen mensen doden maar ze moesten het wel eens zijn met elkaar enz. Daarna liet juf Michelle iedereen slapen en toen liet ze iedere personage om de beurt wakker worden en weer slapen behalve de burgers. Daarna mag iedereen weer wakker worden en dan mag iedereen stemmen wie er dood moet. En dan begint de volgende ronde enz.

Britt & Lotte


De zwemvijver

Bij de zwemvijver was een groot springkussen achtig ding. En een trekvlot waarmee je hopelijk droog naar de overkant kon komen. Het water was ijskoud als je erin ging zwemmen raakte je onderkoelt. De meeste kinderen gingen tot hun enkels in het water maar mij boeide het niet zoveel want ik ging gewoon duiken. Er lagen heel veel meerplanten op de bodem. En er waren ook regels voor bij het meer.

Nu over naar het zwemmen. Het was leuk want we gingen met zijn allen (eigenlijk met 10 personen) op het springkussen achtig ding. En toen gingen we iedereen eraf duwen. En we gingen met zijn allen op het trekvlot en gingen hem bijna kantellen. Dat was ook leuk. Nou dat was hem wel zo`n beetje.

Ariane en Tatum


Boerengolf

We moesten eerst 3.5 km lopen en toen hebben we groepjes gemaakt. En we moesten dan van 1 tot 8 en dat ging goed en je kreeg wat te drinken. En toen mocht je spelen en toen gingen we terug.

Schrijver: Twan Lerink en Justin Forkink


Shoppen

We hebben de 2de dag van kamp geshopt in Rijssen. We konden bij de Kruidvat, Jumbo en Action winkelen. We mochten ook op de kamplocatie winkelen bij een klein winkeltje. Om te shoppen in Rijssen en op de kamp locatie mochten we 5 euro mee. We hebben in totaal 15 km gefietst.

Door Amy en Thijmen.


Eten

Met het fietsen maakten we een tussenstop bij het eetcafé. We gingen daar ons broodje eten met iets erop. En we fietsten verder. En we zijn er. We leggen onze spullen klaar. De juffrouw haalt het snoep op. Het is avond. We gaan BBQ eerst leggen ze er hamburgers op, daarna frikandellen en als laatst speklap. De volgende ochtend stond er hagelslag, jam, pindakaas, kipfilet en pasta. ’s Middags aten we hetzelfde. ’s Avonds aten we patat. ’s Ochtends aten we hetzelfde als woensdagochtend. En toen kon je onder het fietsen stoppen om te eten en bij het zwembad.

Linde en Danique


 

 

Naar het overzicht