Bibliotheek Dorpsböke

Biebtassen

Alle leerlingen van de Voshaar kunnen gebruik maken van de Dorpsböke (“de Bibliotheek op School”).

In de school is een bibliotheek met jeugdboeken ingericht voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Het uitlenen van deze boeken wordt gedaan door vrijwilligers.

Boeken uitzoeken

Wat betekent dit voor u en uw kind(eren):

Het bibliotheekpasje

Uw kind leent de boeken op een bibliotheekpasje van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

Was uw kind al lid van de bibliotheek Oost-Achterhoek, dan wordt gebruik gemaakt van een kopie van het huidige bibliotheekpasje.

Was uw kind nog geen lid van de bibliotheek, dan is hij/zij bij deze ingeschreven en ontvangt een pasje.

Met het bibliotheekpasje kunnen boeken geleend worden in de Voshaar, maar ook in alle vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (Eibergen, Ruurlo, Borculo, Neede, Groenlo, Lichtenvoorde en Winterswijk).

Openingstijden

De bibliotheek is geopend onder schooltijd, op vrijdag van 10.30 tot 12.15 uur

Kijk voor de openingstijden van de bibliotheek in Borculo en de andere vestigingen op www.oostachterhoek.nl

Uitleenregels

  • boeken worden voor drie weken uitgeleend
  • eventueel telaatgeld kan niet op school betaald worden. Dit kan alleen in de betaalautomaat in één van de vestigingen van Bibliotheek Oost-Achterhoek of op de website www.oostachterhoek.nl via Ideal
  • gereserveerde boeken uit de collectie van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen eventueel op school opgehaald worden. Dit moet bij het reserveren aangegeven worden.
  • kijk voor meer informatie en tarieven op www.oostachterhoek.nl 

E-mail adressen

De bibliotheek biedt u een hele handige, gratis, service. Zowel jeugd- als volwassen leden ontvangen twee dagen vóórdat zij een boek, dvd, luisterboek of tijdschrift in moeten leveren een herinneringsmail van de bibliotheek. U heeft dan dus nog enkele dagen de tijd om het geleende materialen terug te brengen, voordat telaatgeld verschuldigd is.

Als uw juiste e-mailadres al bekend is bij de Bibliotheek Oost-Achterhoek hoeft u hiervoor geen actie te ondernemen. U en uw kinderen komen automatisch voor deze gemaksdienst in aanmerking. Als het mailadres verouderd is, of als het e-mailadres nog nooit is doorgegeven, kunt u dit zelf veranderen via de website www.oostachterhoek.nl  


Klik op “inloggen in Mijn bibliotheek” en vul pasnummer en pincode in:

Pasnummer: dit staat op het pasje onder de streepjescode (14 cijfers)

Pincode: de vier cijfers van de geboortedatum zonder jaartal (bijvoorbeeld: 12 januari = 1201)