Bloembommen maken

Bloembommen maken

BlomebommenBloembommen 1

Hallo allemaal,

De kinderen hebben dinsdag allemaal bloembommen gemaakt op school. Wij hebben groepjes gemaakt van klein tot wat grotere kinderen, zodat ze goed konden samenwerken. Wij hadden allemaal doosjes waar veel dingen in zaten waarvan we al die bloembommen konden maken. Bijvoorbeeld: potgrond, voeding voor de planten en zaadjes. De kinderen gingen het in groepjes stap voor stap lezen en ze deden wat er op het papier stond. Dan moet je ze 2 dagen laten drogen. Uiteindelijk zijn ze heel leuk geworden en heeft iedereen er een paar mee naar huis. Zoë.

Bloembommen 2bloembommen 3

De kinderen van groep 1 t/m 8 hadden woensdag 15  juni een pakket gekregen om bloembommen te gaan maken op het schoolplein. De kinderen gingen dit in gemengde groepjes doen. Ze kregen per groepje een pakket met daarin de benodigdheden. Hier zat in:  10 placemats ( met de stappen), 8 houten lepels , 2 zakken klei, 2 zakken grond, een bekertje van 20ml,  een zakje om de bloembommen in te doen, een zakje met zaadjes en een zakje met chilipoeder om de dieren weg te houden van de zaadjes. Op de placemat stonden 9 stappen die de kinderen uit moesten voeren met hun eigen groepje. Als ze de stappen hadden uitgevoerd mochten de kinderen van het mengsel bloembommen gaan maken. Als ze deze hadden gemaakt moesten ze drogen in hun eigen doos. De volgende dag mochten de kinderen ze meenemen naar huis om ze gaan uit te strooien. Het mocht in de tuin of bij een dijk. Het is nog een verrassing hoe de bloemen eruit gaan zien.  Tess

bloembommen 4bloembommen 6Bloembommen 7

Hallo ik ben Thijn en ik ga vertellen over de bloembommen die we dinsdag hebben gemaakt.

Dinsdag heeft school de Voshaar Haarlo bloembommen gemaakt. Eerst de groepjes en dan gaan we beginnen de bloembommen zijn makkelijk te maken. Je pakt de placemat er bij en gaat beginnen. ze zijn makkelijk te maken: eerst de klei, dan de potgrond, zaden, chilipoeder, water en kneden daarna ga je de bommen maken dan maak je kleine balletjes. Daarna moeten de bloembollen drogen dan zet je ze in de zon. dan als ze goed hard zijn dan gooi je ze allemaal op een dijk of in je tuin je mag ze ook in potje doen als je dat wilt.

Naar het overzicht