Op bezoek bij zorgboerderij de Berkelhof

Basisschool De Voshaar op bezoek bij De Berkelhof

Op vrijdag 8 maart is het de Nationale Pannenkoekendag. Basisschoolleerlingen in het hele land gaan pannenkoeken bakken voor en met ouderen.

Basisschool de Voshaar wilde hier graag aan meedoen, maar had een ander idee. We combineren deze dag met het vieren van de verjaardagen van de meester en de juffen en we zoeken daarbij de verbinding in de buurt. Zo is er contact gezocht met De Berkelhof, een locatie voor woon- en dagbesteding voor volwassenen met een beperking: ‘Willen jullie met ons deze feestelijk dag vieren?’ Daar werd heel enthousiast op gereageerd en vervolgens werd er gezamenlijk een activiteitenprogramma bedacht.

In de ochtend ging iedereen aan de slag met spelletjes en activiteiten in de moestuin, de dierenschuur, de zintuigentuinen uiteraard het bakken van pannenkoeken. In de werkplaats werden houten klompjes versierd.

De kinderen zijn in groepjes samen met de bewoners van de Berkelhof hiermee aan de slag gegaan. Het was erg mooi om te zien hoe de contacten tussen de beide partijen tot stand kwamen. De Voshaar heeft, naast de reguliere stamgroepen, een taalschakelklas. De leerlingen uit deze klas moeten de Nederlandse taal nog leren, maar dat was voor deze ochtend geen enkel probleem. Alle leerlingen en bewoners hielpen elkaar en genoten samen van de activiteiten en van de mooie locatie van De Berkelhof.

Tot slot werden de pannenkoeken samen opgegeten, een feestelijke afsluiting van deze geslaagde dag!

Naar het overzicht