Rijksmuseum

Het Rijksmuseum,

Het Rijksmuseum

Op donderdag 31 januari zijn groep 6,7 en 8 en Juf Emy, Juf Diana en Juf Rianne naar het Rijksmuseum geweest. Maar eerst moesten we nog 3 uur in de bus. “Het voelde als een eeuwigheid”, zei Ymke.  

We liepen rond door Amsterdam. “Het was ijskoud.” zei Fajah. We hebben verschillende gevels gezien en heel veel duiven. We wandelden naar het Muntplein. We zijn over De Herengracht, de Keizergracht en de Prinsengracht gekomen. We hebben Delfts Blauwe borden gezien en een kleine auto en een enorme, roze auto. We waren in het Begijnhof en daar was het heel rustig, ondanks dat we midden in de grote stad waren.  

Voordat we naar binnen gingen in het Rijksmuseum, kwam er een leuke jongen met 2 grote zakken plastic voorbijfietsen. Een zak ging kapot en bijna de hele klas ging helpen met opruimen.  

In het Rijksmuseum kregen we een ketting om, maar mochten van de beveiliging niet verder, omdat we geen kaartje hadden. Gelukkig kon de gids vertellen dat we wel verder mochten.  

We gingen rond in het Rijksmuseum. Er waren een paar grote Playmobil-poppetjes. We stonden heel dicht bij de Nachtwacht. Toen heeft de juf een foto gemaakt van ons in Actie. “Juf Emy werd bijna uit het museum gezet, want ze maakte een foto met flits,” zei Kay.  

In de Teekenschool hebben we een kaart getekend met zelfgemaakte inkt.  

Rosanne vond het heel leuk om de Nachtwacht te zien. Dat vonden Iris en Tijn ook. Tess vond het erg bijzonder dat er een luik onder de Nachtwacht zat om hem te beschermen bij brand.  De busreis terug was ook erg gezellig. 

Naar het overzicht