Tentoonstelling project Kinderboekenweek

Bij Mij Thuis op obs De Voshaar 

 

De kinderboekenweek heeft dit jaar het thema: ‘bij mij thuis’ 

Voor de leerlingen van de Voshaar is er gekeken naar ‘waar woon ik’: waar was jouw huis en waar is nu je huis? Waar kan je huis ook nog staan in de wereld? 

Zo kwam dit thema tot leven bij de leerlingen, want met de Taalschakelklas in de school zijn er opeens vele nationaliteiten, landen en ‘thuizen’ die ter sprake kwamen en werden opgezocht. Elke leerling maakte een koffer vol verhalen over zijn of haar ‘thuis’. 

De bovenbouw zoomde vooral in op het werelddeel Afrika. Dit thema werd vanuit verschillende invalshoeken benaderd. De geschiedenis, het klimaat, de begroeiing, topografie kwamen aan bod. Natuurlijk werd er ook creatief binnen dit thema gewerkt, waarbij ook de kinderen een heuse Afrikaanse dans hebben geleerd. 

De jongste kinderen hebben gewerkt binnen het thema ‘ik hou van Holland’ waarbij natuurlijk de tulpen, molens en de Delfts Blauwe tegeltjes niet konden ontbreken. Ook deze kinderen hebben een dansworkshop gehad van Dance Centre Eibergen. Zij leerden een klompendans aan (een oudhollandse dans in een modern jasje).  

Het thema werd op vrijdag afgesloten met een tentoonstelling en hapjesmarkt voor alle belangstellenden. De kinderen hebben samen gezorgd voor de lekkere hapjes.  

Deze tentoonstelling werd goed bezocht door ouders en opa's en oma's. De dansjes werden opgevoerd, de werkstukken zijn bewonderd en de hapjes werden gretig opgegeten. Hiermee werd de kinderboekenweek succesvol afgesloten.  

 

Naar het overzicht